P4IT Kft. Győr, Szent István út 8. info@placcgyor.hu
Kövesd figyelemmel blogunk írásait, ha szeretnél betekintést nyerni életünkbe! Számíthatsz változatos beszámolókra, érdekességekre és persze szakmai információkra is. Ne maradj le semmiről!
3 gyermekes édesanya vagyok. A családom számomra a legfontosabb. Német szakos tanítóként, óvodapedagógusként és gyógypedagógusként szereztem diplomát. Nagyon szeretek tanítani, emberekkel foglalkozni.
Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál. Egyszerű az összeállítása és csak kevés alapanyag kell hozzá. Az isteni csokikrémbe kakaós vajaspiskótát rejtettünk, amit megszórtunk egy kevés kakaóbab törettel.
A panna cotta egy olasz édesség, amihez tejszínt és cukrot főznek össze, majd elkeverik zselatinnal és jól kihűtik. A receptje eredetileg Piemont régióból származik.
A kakaós márványkuglóf, vagy gâteau marbré a francia vasárnapi reggelik egyik főszereplője. Úgy vélik, akkor a legfinomabb, ha előző este készül és reggelre kellően összeforrnak az ízek.
A frangipane nem más, mint mandulakrém, amely megsütve önálló sütemény is lehet. Több előnye is van: nagyon finom, mutatós, és hosszan eláll.
A francia epertorta (fraisier) cukorsziruppal átitatott piskótából és vajkrémből készül, eperrel ízesítve. Mi vajkrém helyett vajjal dúsított lágy cukrászkrémmel (mousseline) készítettük.