Sand kuglóf, Gesztenye tekercs
Cukrászati alapok- felvert tészták
Szeretnéd elsajátítani a felvert tészta készítésének fortélyait? Csatlakozz workshopunkhoz, ahol lépésről lépésre megismerheted a felvert tészta (például piskóta, babapiskóta, csokoládés felvert, diós, mogyorós, mandulás felvert, vajas lap, habtészta, Sacher felvert, Püspökkenyér stb.) elkészítésének titkait! A program során megismerkedhetsz a felvert tészták alap és járulékos anyagaival, különböző lazítási technikákkal) az elkésztés technológiájával és a leggyakoribb hibákkal, amiket elkerülhetsz a tökéletes végeredmény eléréséhez.
A workshop célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a felvert tészta készítésének alapjait, és megértsék, hogyan érhetik el a kívánt állagot, textúrát és ízt. A résztvevők olyan praktikus tippeket és trükköket kapnak, amelyek segítenek a tökéletes felvert tésztás sütemények elkészítésében.
A workshop menete:
Bevezetés a felvert tészták világába:
Mit jelent a felvert tészta? A felvert tészták csoportosítása és készítése
Az alapanyagok szerepe: liszt, tojás, cukor és egyéb hozzávalók
A tészta előkészítése:
A habkészítés folyamata.
A tészta bekeverése, alakítása, sütése.
Gyakorlati rész:
Piskóta készítése lépésről lépésre
Hibák, amiket érdemes elkerülni: a tészta lapos maradt, nem lett elég szivacsos szerkezetű, a tészta belseje sütés után csomós, vagy a felvágott tészta belseje nyers, a kisült tészta összeesett, ráncos lett, esetleg a tészta kiszáradt.
Hogyan variáljuk a felvert tészta alapját különböző ízekkel és töltelékekkel
Sütési idő, hőmérséklet és a tökéletes textúra elérése
Miért érdemes részt venni?
Mivel a felvert tészták alapvetően sok sütemény alapját képezik, a workshop segít a mindennapi sütés során is alkalmazható technikák elsajátításában
A gyakorlat során személyes segítséget kapsz a leghatékonyabb módszerekhez.
receptúra
kávé,tea fogyasztását
elkészített süteményeket
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
(a feltüntetett kép csak illusztráció)
időtartam | 3 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 10 év |
Dátum | 2025. 01. 21. 17:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.