Cukrászati alapok- felvert tészták

Szeretnéd elsajátítani a felvert tészta készítésének fortélyait? Csatlakozz workshopunkhoz, ahol lépésről lépésre megismerheted a felvert tészta (például piskóta, babapiskóta, csokoládés felvert, diós, mogyorós, mandulás felvert, vajas lap, habtészta, Sacher felvert, Püspökkenyér stb.) elkészítésének titkait! A program során megismerkedhetsz a felvert tészták alap és járulékos anyagaival, különböző lazítási technikákkal) az elkésztés technológiájával és a leggyakoribb hibákkal, amiket elkerülhetsz a tökéletes végeredmény eléréséhez.

 A workshop célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a felvert tészta készítésének alapjait, és megértsék, hogyan érhetik el a kívánt állagot, textúrát és ízt. A résztvevők olyan praktikus tippeket és trükköket kapnak, amelyek segítenek a tökéletes felvert tésztás sütemények elkészítésében.

A workshop menete:

  • Bevezetés a felvert  tészták világába:

        
  • Mit jelent a  felvert tészta? A felvert tészták csoportosítása és készítése

  • Az  alapanyagok szerepe: liszt, tojás, cukor és egyéb hozzávalók

    • A tészta előkészítése:

         
      • A habkészítés folyamata.

      • A tészta bekeverése, alakítása, sütése.

    • Gyakorlati rész:

      • Piskóta  készítése lépésről lépésre

      • Hibák,  amiket érdemes elkerülni: a tészta lapos maradt, nem lett elég szivacsos szerkezetű, a tészta belseje sütés után csomós, vagy a felvágott tészta belseje nyers, a kisült tészta összeesett, ráncos lett, esetleg a tészta kiszáradt.

      • Hogyan   variáljuk a felvert tészta alapját különböző ízekkel és töltelékekkel

      • Sütési   idő, hőmérséklet és a tökéletes textúra elérése

    • Miért érdemes részt venni?

      • Mivel     a felvert tészták alapvetően sok sütemény alapját képezik, a     workshop segít a mindennapi sütés során is alkalmazható     technikák elsajátításában

      • A   gyakorlat során személyes segítséget kapsz a leghatékonyabb  módszerekhez.

Az ár tartalmazza:

  •     receptúra

  •     kávé,tea fogyasztását

  •     elkészített süteményeket     

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél. 
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!

Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.

Várunk szeretettel!

(a feltüntetett kép csak illusztráció)



időtartam 3 óra
létszám 8 fő
korhatár 10 év
Dátum 2025. 01. 21. 17:00
Hajdú Móni
Hajdú Móni

Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.

További kurzusok

13 000 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...