madeleine és travel cake
Újabb tanfolyammal készülünk a francia sütemények szerelmeseinek!
Ezúttal kettő igazán különleges desszertet , travel cake-et és madeleine-t készíthettek el a Placc konyhájában.
A Madeleine, avagy az édes kis kagylócska, tökéletes finomság a délutáni kávézások mellé. A sütemény egy francia cselédről kapta nevét, aki megmentette a XV. Lajos tiszteletére tartott pompázatos vacsorát, amelyről a desszert felszolgálása előtt elviharzott az udvar híres cukrásza. Madeleine nagymamájától tanulta az édesség elkészítését, majd meglátva a kínálkozó lehetőséget, megsütötte a kastély vendégeinek - megmentve ezzel a lakomát. A király hitvesének olyannyira ízlett a desszert, hogy hamar szárnyra kapott és nagy hírnévre tett szert.
A travel cake valahol a 17. században születhetett, ahol a kiváltságosabbak olyasmire vágytak, ami enyhítheti kényelmetlenségüket a hosszan tartó utazások során. Abban az időben, amikor főként lovaskocsival utaztak, akár hetekig is kocsikáztak két város között. Ily módon jött létre a Gateaux de Voyage. Desszert vagy torta koncepciója ez a süti, amely több napot (8-30 napot) is kibír hűtés nélkül, és nem teszi tönkre az utazás rázkódása sem.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2025. 03. 29. 15:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.