A francia süteményekről érdemes tudni, hogy nemcsak látványosak, de igazi kulináris remekművek is, ahol a precíz technika és az ízek tökéletes harmóniája találkozik. A francia cukrászat az elsőrangú alapanyagokra és a precíz elkészítésre épül, így minden sütemény nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem látványában is tökéletes lesz. Ezúttal két ikonikus édességet a choux-t és travel cake-et készíthetitek el saját kezűleg a Placc konyhájában.
Milyen az apácafánk?
Az apácafánk, vagy eredeti nevén religieuse a fánkok királynője. Égetett tésztából készül, melyet mennyei cukrászkrémmel töltenek meg. Elkészítése viszonylag egyszerű, íze pedig fantasztikus, szóval a sikerélmény garantált.
Mit kell tudni a canelé-ről?
A canelé egy kis francia sütemény rummal és vaníliával ízesítve, közepe puha és pudingosan lágy, külseje pedig sötét, vastag, karamellizált. A francia bordeuax -i régió specialitása , ma már széles körben kapható franciaországi és külföldi cukrászdákban.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2025. 09. 11. 17:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.