A francia süteményekről érdemes tudni, hogy nemcsak látványosak, de igazi kulináris remekművek is, ahol a precíz technika és az ízek tökéletes harmóniája találkozik. A francia cukrászat az elsőrangú alapanyagokra és a precíz elkészítésre épül, így minden sütemény nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem látványában is tökéletes lesz. Ezúttal két ikonikus édességet a choux-t és travel cake-et készíthetitek el saját kezűleg a Placc konyhájában.

Mit kell tudni a choux-ról?

A Choux igen jellegzetes sütemény: kívül gyengéden roppan, belül puha és omlós, ínycsiklandozó krémekkel töltve. Igazán különleges a tésztája, elkészítése nem egyszerű, de ne aggódj! Workshopunkon minden fortélyát elsajátíthatod!

mit kell tudni a travel cake-ről?

A travel  cake valahol a 17. században születhetett, ahol a kiváltságosabbak olyasmire vágytak, ami enyhítheti kényelmetlenségüket a hosszan tartó utazások során. Abban az időben, amikor főként lovaskocsival utaztak, akár hetekig is kocsikáztak két város között. Ily módon jött létre a Gateaux de Voyage. Desszert vagy torta koncepciója ez a süti, amely több napot (8-30 napot) is kibír hűtés nélkül, és nem teszi tönkre az utazás rázkódása sem.


A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél. 
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!

Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.

Várunk szeretettel!

időtartam 4 óra
létszám 8 fő
korhatár 12 év
Dátum 2025. 07. 16. 17:00
Hajdú Móni
Hajdú Móni

Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.

További kurzusok

14 000 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...