A francia süteményekről érdemes tudni, hogy nemcsak látványosak, de igazi kulináris remekművek is, ahol a precíz technika és az ízek tökéletes harmóniája találkozik. A francia cukrászat az elsőrangú alapanyagokra és a precíz elkészítésre épül, így minden sütemény nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem látványában is tökéletes lesz. Ezúttal két ikonikus édességet a choux-t és travel cake-et készíthetitek el saját kezűleg a Placc konyhájában.
Mit kell tudni a madeleine-ről?
A Madeleine, avagy az édes kis kagylócska, tökéletes finomság a délutáni kávézások mellé. A sütemény egy francia cselédről kapta nevét, aki megmentette a XV. Lajos tiszteletére tartott pompázatos vacsorát, amelyről a desszert felszolgálása előtt elviharzott az udvar híres cukrásza. Madeleine nagymamájától tanulta az édesség elkészítését, majd meglátva a kínálkozó lehetőséget, megsütötte a kastély vendégeinek - megmentve ezzel a lakomát. A király hitvesének olyannyira ízlett a desszert, hogy hamar szárnyra kapott és nagy hírnévre tett szert.
Mit kell tudni a galette-ről?
A galette egy olyan sütemény, amely általában lapos és kerek formájú, és főként tésztából, gyümölcsből vagy más töltelékből készül. A galette tésztája általában vajas, ropogós és könnyű, hasonlóan a pite tésztájához, de sokkal egyszerűbb elkészíteni. A galette-t gyakran rusztikus stílusban készítik, vagyis a gyümölcsöt vagy tölteléket a tészta közepére helyezik, majd a széleit kicsit felhajtják, így egy szabadon álló süteményt kapunk.
Készíthetünk édes galette-t különféle gyümölcsökkel, szilvával, barackkal, körtével, de a sós galette (répa, spárga, gomba...stb) sajttal kiegészítve is egyre népszerűbb. Ezúttal szilvásat fogunk készíteni a foglalkozáson.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 4 főtől tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2025. 10. 04. 15:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.