aktuális sütemények: eclair és cannelé
Újabb tanfolyammal készülünk a francia sütemények szerelmeseinek!
Ezúttal két igazán különleges desszertet, eclairt és cannelé-t, készíthettek el a Placc konyhájában.
Mit kell tudni a cannelé-ről?
A cannelé egy kis francia sütemény rummal és vaníliával ízesítve, közepe puha és pudingosan lágy, külseje pedig sötét, vastag, karamellizált. A francia bordeuax -i régió specialitása , ma már széles körben kapható franciaországi és külföldi cukrászdákban.
Mit kell tudni az eclairről?
Sokkal több, mint egy képviselő fánk! Az égetett tésztás, hosszúkás desszertet nem csak tejszínhabbal, hanem számos, különböző ganache-sal tölthetünk, és ehhez igazodva hasonló ízű mázzal önthetünk le. Tulajdonképpen nevét is a csillogó mázbevonatáról kapta, jelentése villanás.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2025. 05. 22. 17:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.