aktuális sütik: chocolate fondant és tarte tatin
Ez a tanfolyam a francia sütemények szerelmeseinek szól. Ha rajongsz a finom, lágy, könnyed, kreatív süteményekért, itt a helyed.
Ezúttal két igazán különleges desszertet készíthettek el a Placc konyhájában, szuflét és tarte au tatin-t.
Szuflé, a francia eredetű édesség, amelynek neve a francia “souffler” szóból származik, ami “fújni” vagy “levegőt fújni” jelent. A szuflé egy könnyű, piskóta szerű sütemény, amelyet általában sós vagy édes ízesítéssel készítenek. A szuflé készítése nem egyszerű feladat, mivel a süteménynek levegősnek és magasnak kell lennie, és az összetevőknek tökéletesen kell összekeveredniük.
A Tarte Tatin - hagyományos nevén a fordított almatorta - örök klasszikus, máig kedvelt sütemény, amely Larousse Gastronomique lexikon szerint több száz éve készült el először. Azonban csak az 1900-as évek elején vált közismertté, amikor a Tatin-nővérek az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő hoteljükben felvitték az étlapra. Egyes legendák szerint ők találták fel a desszertet egy véletlen balesetnek köszönhetően.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2024. 12. 19. 17:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.