Ez a tanfolyam a francia sütemények szerelmeseinek szól. Ha rajongsz a finom, lágy, könnyed, kreatív süteményekért, itt a helyed.

Ezúttal két igazán különleges desszertet készíthettek el a Placc konyhájában, szuflét és tarte au tatin-t.

Szuflé, a francia eredetű édesség, amelynek neve a francia “souffler” szóból származik, ami “fújni” vagy “levegőt fújni” jelent. A szuflé egy könnyű, piskóta szerű sütemény, amelyet általában sós vagy édes ízesítéssel készítenek. A szuflé készítése nem egyszerű feladat, mivel a süteménynek levegősnek és magasnak kell lennie, és az összetevőknek tökéletesen kell összekeveredniük.

A Tarte Tatin - hagyományos nevén a fordított almatorta - örök klasszikus, máig kedvelt sütemény, amely Larousse Gastronomique lexikon szerint több száz éve készült el először. Azonban csak az 1900-as évek elején vált közismertté, amikor a Tatin-nővérek az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő hoteljükben felvitték az étlapra. Egyes legendák szerint ők találták fel a desszertet egy véletlen balesetnek köszönhetően. 

Az ár tartalmazza:

  • kávé, tea, üdítő és rágcsálnivaló fogyasztása
  • receptúra
  • elkészített sütemények

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél. 
A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!

Várunk szeretettel!

időtartam 4 óra
létszám 8 fő
korhatár 12 év
Dátum 2024. 12. 19. 17:00
Hajdú Móni
Hajdú Móni

Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.

További kurzusok

13 000 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...