Újabb tanfolyammal készülünk a francia sütemények szerelmeseinek.
Ezúttal két igazán különleges desszertet, Madeleine-t és choux-t,  készíthettek el a Placc konyhájában.

Mit kell tudni a madeleine-ről? 

A Madeleine, avagy az édes kis kagylócska, tökéletes finomság a délutáni kávézások mellé. A sütemény egy francia cselédről kapta nevét, aki megmentette a XV. Lajos tiszteletére tartott pompázatos vacsorát, amelyről a desszert felszolgálása előtt elviharzott az udvar híres cukrásza. Madeleine nagymamájától tanulta az édesség elkészítését, majd meglátva a kínálkozó lehetőséget, megsütötte a kastély vendégeinek - megmentve ezzel a lakomát. A király hitvesének olyannyira ízlett a desszert, hogy hamar szárnyra kapott és nagy hírnévre tett szert.

Mit kell tudni a choux-ról?

A Choux igen jellegzetes sütemény: kívül gyengéden roppan, belül puha és omlós, ínycsiklandozó krémekkel töltve. Igazán különleges a tésztája, elkészítése nem egyszerű, de ne aggódj! Workshopunkon minden fortélyát elsajátíthatod!

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél. 
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!

Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.

Várunk szeretettel!

időtartam 4 óra
létszám 8 fő
korhatár 12 év
Hajdú Móni
Hajdú Móni

Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.

További kurzusok

12 000 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...