Egy kellemes délutáni tea mellől nem hiányozhat egy kis apró édesség, főleg ha igazán francia hangulatot szeretnénk teremteni magunknak. 

A "Petit fours" desszertek mára nagyon divatossá váltak: születésnapokon, esküvőkön és más ünnepségeken is közkedvelt finomságok. De csak kevesen ismerik ennek a süteményfajtának az eredetét, és hogy tulajdonképpen mit takar a francia elnevezés. 

Mint mindig, most is sok évszázaddal korábbra visszanyúló hagyományt találunk, ha keresni kezdjük a "Petit four" történelmét. A 18. században hatalmas, széntüzelésű téglakemencékben sütötték a kenyereket. Ezeknek a kemencéknek a felfűtése hosszú idő volt - és ugyanígy: a kenyerek kisülése után még hosszú ideig meleg maradt a belső sütőtér. Mivel vétek lett volna a fáradságos munkával megteremtett meleget elpazarolni, ekkor készítették el a cukrászsüteményeket a kemencében, amelyek már a tűz kioltása után sültek. Ezt nevezték "kis kemencének", azaz "Petit four"-nak. 

A "Peti fours" számtalan típusával találkozhatunk: sós, mázas, friss, száraz - végtelen variáció létezik, de egy közös: mindegyik egy apró harapásnyi mennyország! 

Sorozatunkban minden hónapban más "Petit four"-t készítünk el a Placc konyhájában. Ismét várjuk szeretettel a francia sütemények szerelmeseit!  

Az ár tartalmazza:
- kávé, tea, üdítő és rágcsálnivaló fogyasztás
- elkészített sütemények
- receptúra

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél. 
A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!

Várunk szeretettel!

időtartam 4
létszám 8
a kurzust vezeti Hajdú Móni
korhatár 12
Dátum 2020. 09. 30. 17:00
8 500 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...