A francia süteményekről érdemes tudni, hogy nemcsak látványosak, de igazi kulináris remekművek is, ahol a precíz technika és az ízek tökéletes harmóniája találkozik. A francia cukrászat az elsőrangú alapanyagokra és a precíz elkészítésre épül, így minden sütemény nemcsak ínycsiklandóan finom, hanem látványában is tökéletes lesz. Ezúttal két ikonikus édességet a choux-t és travel cake-et készíthetitek el saját kezűleg a Placc konyhájában.
Mit kell tudni az eclairről?
Sokkal több, mint egy képviselő fánk! Az égetett tésztás, hosszúkás desszertet nem csak tejszínhabbal, hanem számos, különböző ganache-sal tölthetünk, és ehhez igazodva hasonló ízű mázzal önthetünk le. Tulajdonképpen nevét is a csillogó mázbevonatáról kapta, jelentése villanás
mit kell tudni a tarte tatin-ről?
A Tarte Tatin - hagyományos nevén a fordított almatorta - örök klasszikus, máig kedvelt sütemény, amely Larousse Gastronomique lexikon szerint több száz éve készült el először. Azonban csak az 1900-as évek elején vált közismertté, amikor a Tatin-nővérek az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő hoteljükben felvitték az étlapra. Egyes legendák szerint ők találták fel a desszertet egy véletlen balesetnek köszönhetően.
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Kérlek, hogy a sütemények hazaviteléhez hozz magaddal dobozt!
Higiéniai okokból a kurzuson csak váltócipővel tudsz részt venni.
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 8 fő |
korhatár | 12 év |
Dátum | 2025. 08. 28. 17:00 |
Közgazdászként dolgozott 13 évig, de a sütés-főzés mindig fontos szerepet töltött be az életében. Kezdetben hobbiként foglalkozott a cukrászattal, de a folyamatos tanulás, fejlődés eredményeként ma már teljes egészében kitölti a mindennapjait. Szereti, hogy az oktatás által másokkal is megoszthatja szenvedélyét, ami a további fejlődésre motiválja.