Kovászolás haladótanfolyam
Workshopunkon a kenyérkészítésnek egy hagyományos módját, a kovászolást, sajátíthatják el a résztvevők.
A kovászkenyérnek számos pozitív hatása van szervezetünkre: nem tartalmaz adalékanyagot, élesztőt, magas a tápanyagtartalma és emellett könnyen emészthető. Nem utolsó sorban ínycsiklandozóan finom, illata pedig egyenesen rabul ejt mindenkit!
Akik már készítettek velünk kovászos gyökérrudakat, ezúttal egy jóval összetettebb kovásztermék, a kovászos kenyér sütésének technikáját ismerhetik meg. Akik még kezdők a kovászolásban, őket is várjuk szeretettel, hiszen workshopunkon a kovászkészítés alapjaitól kezdve ismertetjük a kenyérkészítésnek ezt az ősi művészetét. A résztvevők megtanulhatják elkészíteni a tökéletes kovászt, és megtudhatják a kenyérsütés apró trükkjeit. A megszerzett ismeretek és az alapok birtokában otthon kialakíthatják a saját sütési stílusukat, és a hétköznapok részévé tehetik ezt a nem mindennapi módszert, elbűvölve ezzel családjukat és barátaikat.
Az ár tartalmazza:
- üdítő, kávé, rágcsálnivaló fogyasztás
- megsütött kenyerek elfogyasztása
- hazavihető kenyér tészta az otthoni sütéshez
- kovász a további neveléshez
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 4 fő felett tartjuk meg!
Várunk szeretettel!
időtartam | 4 óra |
létszám | 10 fő |
korhatár | 12 év |