borkóstoló estek
Kurzusunkon hat fajtabor áll a középpontban, három fehér és három vörös, amelyek hagyományos magyar szőlőfajtákból készültek. De nem kell kuriózumokra gondolni: azon fajták történetét vesszük gorcső alá, amelyek dédapáink idejében is népszerűek voltak. Vajon melyik őshonos a Kárpát-medencében és melyik a filoxéra utáni telepítések nagy nyertese? A hat tétel alkalmat ad arra is, hogy kitérjünk a bor nyolcezer éves történetére, a bio és technológiai borok készítése közötti különbségekre, illetve a helyes kóstolási technikákra is.
A programra a következő borokat hozzuk:
Etyeki Kúria Irsai Olivér 2024
Gellavilla Olaszrizling 2023
Kreinbacher Somlói Hárslevelű Selection 2020
Takler Örökség Kadarka 2023
Gere Organikus Portugieser 2023
Illyés Kúria Kékfrankos 2021
A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 4fő felett tartjuk meg!
Várunk szeretettel!
időtartam | 3 óra |
létszám | 14 fő |
korhatár | 18 év |
Dátum | 2025. 04. 05. 17:00 |
Wurmbrandt András Újságíróként kezdett el foglalkozni a borok világával, majd elvégezte a Soós István Borászati Technikum felnőttképzését. Éveken át írt és szerkesztett borkészítéssel, fogyasztási trendekkel, illetve pincészetekkel kapcsolatos cikkeket, rovatokat, de készített borleírásokat is borászatok megbízásából. Nemrég tért haza Burgenlandból, ahol egy nagy borászatban dolgozott, idén nyáron pedig második helyezést ért el a WebWineWriting borszakíró-versenyen.