Az omlós tésztájú kekszek rengetegféleképpen variálhatóak és a legegyszerűbb receptnek sem kell unalmasnak lennie, ha feldobjuk valami különlegességgel.
Varga Zsófia | 2021. 05. 06.Az omlós tésztájú kekszek rengetegféleképpen variálhatóak és a legegyszerűbb receptnek sem kell unalmasnak lennie, ha feldobjuk valami különlegességgel. Tökéletes példa erre ez az ehető virágokkal megbolondított keksz.
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, végül a tojást és a rózsa esszenciát. Folpackba csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki, majd linzer szaggatóval szúrjuk ki. A virágokat a tésztán helyezzük el. Ha nem ragad, akkor a tésztát kissé bevizezzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
bodza, levendula, százszorszép, körömvirág, rózsa, árvácska, búzavirág, rozmaring, menta, sarkantyúka, szegfű, borágó.
Fontos, hogy a virágok ne legyenek vegyszerrel kezelve!