Virágos keksz

Az omlós tésztájú kekszek rengetegféleképpen variálhatóak és a legegyszerűbb receptnek sem kell unalmasnak lennie, ha feldobjuk valami különlegességgel.

Varga Zsófia | 2021. 05. 06.
Mennyiség: adag Elkészítési idő: perc

Az omlós tésztájú kekszek rengetegféleképpen variálhatóak és a legegyszerűbb receptnek sem kell unalmasnak lennie, ha feldobjuk valami különlegességgel. Tökéletes példa erre ez az ehető virágokkal megbolondított keksz.

Összetevők

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 5-6 csepp rózsa esszencia
  • ehető virágok

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a porcukrot, végül a tojást és a rózsa esszenciát. Folpackba csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki, majd linzer szaggatóval szúrjuk ki. A virágokat a tésztán helyezzük el. Ha nem ragad, akkor a tésztát kissé bevizezzük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.


Ehető virágok

bodza, levendula, százszorszép, körömvirág, rózsa, árvácska, búzavirág, rozmaring, menta, sarkantyúka, szegfű, borágó.

Fontos, hogy a virágok ne legyenek vegyszerrel kezelve!