Ismerkedj meg a tarte desszertekkel, mely szintén siker lesz a vendégeid körében!
Varga Zsófia | 2020. 11. 18.Ismerkedj meg a tarte desszertekkel, mely szintén siker lesz a vendégeid körében! A könnyed kosárkákba töltött ínycsiklandozó krémek és a frappáns csokoládéformás-gyümölcsös díszítés mindenkit rabul ejtenek.
120 gr vaj 2 gr só 90 gr porcukor 30 gr mandulaliszt 50 gr tojás 235 gr liszt
350 gr tej vanília 30 gr kukoricakeményítő 4 tojássárga 80 gr cukor 35 gr vaj
50 gr liszt 40 gr vaj 30 gr cukor 20 gr karamellizált dió
100 gr mandulaliszt 50 gr cukor 100 gr vaj 1 tojás 40 gr darált dió 2 tojássárga 50 gr cukor 8 gr rétesliszt 3 tk. kukoricakeményítő 200 ml tej vanília
Egy edényben kikeverjük a puha vajat, a porcukrot, a mandulalisztet és a két tojást. Majd hozzászitáljuk a kevesebb lisztet. Ha összeállt a tészta, hozzászitáljuk a maradék lisztet. Simára gyúrjuk a tésztát. Majd befóliázva hűtőbe rakjuk egy 3-4 órára, de ha tehetjük egy éjszakára.
Egy kis edényben kikeverjük a tojássárgáját a kukoricakeményítővel és porcukorral. Hozzáöntjük apránként a felforrósított vaníliás tejet a krémhez. Majd visszatesszük tűzhelyre és addig főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk. Átpasszírozzuk egy szitán a főzött krémet. Habverővel felverjük a krémet, majd hozzáadjuk a vajat is. Lefóliázzuk és berakjuk a hűtőbe.
Egy edényben kikeverjük a tojást, a kukoricakeményítőt, a réteslisztet és a porcukrot, majd hozzáöntjük a felforralt tejet Ezután visszatesszük a tűzhelyre a krémet és besűrítjük Robotgéppel összekeverjük a mandulalisztet, a tojást, a vajat és a porcukrot, majd hozzákeverjük az előzőleg elkészített főzött krémet A diót leöntjük karamellel, majd ledaráljuk. a tésztához keverjük a darált diót.
Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáöntjük a cukrot és a grillázsos diót. Szétszorjuk a morzsát egy tepsin, majd sütőbe rakjuk, 180 fokon 10 percig sütjük ,majd kicsit átforgatjuk a morzsát és tovább sütjük még 5 percig.
Kivesszük a hűtőből a tarte tésztát, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd visszarakjuk dermedni a tésztát. Ha megdermedt kivesszük és kör formákat szaggatunk belőle és a tarte karikákba helyezzük őket. Az oldalához csíkokat vágunk és beillesztjük a tarte karikákba, betesszük a formákat a mélyhűtőbe. Amikor kicsit megfagytak, levágjuk a felesleget. Megszúrkáljuk a tésztákat, hogy sütés közben távozhasson a levegő. Megtöltjük a karikákat a frangipán tésztával majd betesszük a sütőbe 170 fokra, 20 percre.