Mousse desszert

Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál.

Varga Zsófia | 2021. 08. 02.
Mennyiség: adag Elkészítési idő: perc

Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál. Egyszerű az összeállítása és csak kevés alapanyag kell hozzá. Az isteni csokikrémbe kakaós vajaspiskótát rejtettünk, amit megszórtunk egy kevés kakaóbab törettel. A tetejére egy lágy csoki ganache-t nyomtunk, amit egy roppanós csokidísszel emeltünk tökélyre!

Összetevők


Piskóta

  • 1 tojás
  • 56 g cukor
  • 56 g olvasztott vaj
  • 28 g kakaópor
  • 56 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kakaóbab töret

 

Mousse

  • 200 g étcsoki
  • 60 g tejszín
  • 240 g tejszínhab

 

Csoki ganache

  • 100 g étcsoki
  • 75 g tejszín

 

Csoki dísz

  • 200 g étcsoki

Elkészítés

Piskóta

A tojást kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat és a kakaóport és összekeverjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk és spatulával hozzákeverjük a tésztához. Kikenjük a tepsiben és megszórjuk a tetejét kakaóbab törettel. 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kihűlés után kerek kiszúróval kivágjuk a piskóta karikákat. (1 cm-rel kisebbek legyenek, mint a szilikonforma alja.


Mousse

Étcsokit megolvasztjuk. A tejszínt felmelegítjük. A meleg tejszínt ráöntjük a csokira. Elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínhabot.


Csoki ganache

Étcsokit megolvasztjuk. A tejszínt felmelegítjük. Ráöntjük a csokira. Elkeverjük. Lehűtjük, majd habzsákba töltjük.


Csoki dísz

Temperálás: 134 g csokoládét felmelegítünk 45-50 fokra. Majd a maradék 66 g csokoládéval visszahűtjük 30-32 fokra. Zsákba töltjük. Sütőpapírra kinyomjuk. Megvárjuk, hogy visszadermedjen a csoki. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt kerek kiszúróval kiszúrjuk.


Összeállítás

A szilikon formába öntjük a mousse-t, belehelyezzük a piskóta karikákat. Mousse-sal befedjük és simára lehúzzuk az alját. Fagyasztjuk. A kifagyott mousse-t másnap a formából kifordítjuk és a ganache-ból csoki rózsákat nyomunk a tetejére, majd egy kerek csoki dísszel díszítjük.