Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál.
Varga Zsófia | 2021. 08. 02.Egyik csokoládés desszert sem jobb a könnyű, habos mousse-nál. Egyszerű az összeállítása és csak kevés alapanyag kell hozzá. Az isteni csokikrémbe kakaós vajaspiskótát rejtettünk, amit megszórtunk egy kevés kakaóbab törettel. A tetejére egy lágy csoki ganache-t nyomtunk, amit egy roppanós csokidísszel emeltünk tökélyre!
A tojást kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat és a kakaóport és összekeverjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk és spatulával hozzákeverjük a tésztához. Kikenjük a tepsiben és megszórjuk a tetejét kakaóbab törettel. 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kihűlés után kerek kiszúróval kivágjuk a piskóta karikákat. (1 cm-rel kisebbek legyenek, mint a szilikonforma alja.
Étcsokit megolvasztjuk. A tejszínt felmelegítjük. A meleg tejszínt ráöntjük a csokira. Elkeverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
Étcsokit megolvasztjuk. A tejszínt felmelegítjük. Ráöntjük a csokira. Elkeverjük. Lehűtjük, majd habzsákba töltjük.
Temperálás: 134 g csokoládét felmelegítünk 45-50 fokra. Majd a maradék 66 g csokoládéval visszahűtjük 30-32 fokra. Zsákba töltjük. Sütőpapírra kinyomjuk. Megvárjuk, hogy visszadermedjen a csoki. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt kerek kiszúróval kiszúrjuk.
A szilikon formába öntjük a mousse-t, belehelyezzük a piskóta karikákat. Mousse-sal befedjük és simára lehúzzuk az alját. Fagyasztjuk. A kifagyott mousse-t másnap a formából kifordítjuk és a ganache-ból csoki rózsákat nyomunk a tetejére, majd egy kerek csoki dísszel díszítjük.