Gyümölcszselé, vagy ahogy a franciák mondják: pâtes de fruits d'Auvergne.
Varga Zsófia | 2021. 05. 18.Gyümölcszselé, vagy ahogy a franciák mondják: pâtes de fruits d'Auvergne. Mi most málnazselét készítettünk, de ízlésünknek megfelelően variálhatjuk az ízeket. Tökéletes, ha valamilyen egyszerű és finom desszertet szeretnénk készíteni, és ideális ajándéknak is.
Melegítsük langyosra a málnapürét, keverjük össze a pektint 30 g cukorral. Adjuk hozzá a glükózt. Forraljuk fel a keveréket, majd adjunk hozzá 295 g cukrot. Folyamatosan kevergetve főzzük tovább a masszát, amíg a hőmérséklete el nem éri a 104 fokot. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a borkősavat. Helyezzük a keretet sütőpapírral borított felületre és öntsük bele a málnás masszát. Hagyjuk szobahőmérsékleten megkötni 4 óra alatt. Óvatosan nyújtsuk ki a marcipánt. Húzzuk le a papírt a zseléről és helyezzük rá a marcipánra majd vágjuk le a felesleges marcipánt. A másik marcipán darabot is nyújtsuk ki és tegyük a zselé tetejére. Vágjuk fel 2 cm-es csíkokra, majd a csíkokat 2 cm-et kockákra. Öntsünk egy tányérba kevés cukrot és forgassuk meg benne a gyümölcszselé minden oldalát.