A financier egy francia sütemény, mely leginkább a piskótához hasonlítható.
| 2023. 11. 15.
Mennyiség: adag Elkészítési idő: perc
A recept legfontosabb eleme az aranybarnára pirított vaj, ez adja meg a desszert jellegzetességét.
Összetevők
100 gramm vaj
75 gramm liszt
120 gramm porcukor
4 tojásfehérje
25 gramm mandulalisztet
1 citrom héja és leve
10 gramm mák
Elkészítés
Mogyoróbarnára pirítjuk a vajat egy edényben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
Egy edényben elkezdjük habbá verni a tojásokat, majd hozzáöntjük a porcukrot.
Miután a fehérje és a cukor összeállt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mandulalisztet, lisztet, mákot, citromlevet, és a vajat.
Habzsákba töltjük és betesszük a hűtőbe 1 órára.
1 óra után kivesszük a zsákot és megtöltjük a szilikonformákat a financier tésztával, akinek nincs ilyen formája, megfelelő a kivajazott, lisztezett muffin forma is. Sütőbe rakjuk, és 180 fokon barnára sütjük őket.
Miután kihűltek, fehércsokival és szárított citromhéjjal díszítjük őket.