A rolád puha tésztája igazán különleges csavart kap a macha pornak köszönhetően.
VArga Zsófia | 2021. 04. 27.A rolád puha tésztája igazán különleges csavart kap a macha pornak köszönhetően. Az íz- és textúraélményt pedig a szó szerint hab könnyű, az epertől pedig igazán friss töltelék tökéletesíti. Nagyszerű választás desszertként közeledve az eperszerzonhoz.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 40x30 cm tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojásokat. A matcha port keverjük el simára 1 evőkanál forró vízzel. A tojássárgáját és 50 g cukrot fehéredésig verjük. Majd belekeverjük a matcha pasztát. A tojásfehérjét a maradék 50 g cukorral kemény habbá verjük. A hab felét hozzákeverjük a matchás masszához. Elkeverjük. Majd hozzáadjuk a maradék habot. Ezután belekeverjük a lisztet és a sót is. Tepsibe öntjük és 8-10 perc alatt megsütjük. Még melegen kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük. Teljesen kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük majd hozzáadjuk a cukrot. Az epret apróra vágjuk.
Amikor a piskóta kihűlt, kitekerjük és 120 g tejszínhabot kenünk rá. Majd megszórjuk az apróra vágott eperrel és rákenjük a maradék 120 g tejszínhabot. Feltekerjük. Egy sütőpapírt bőven megszórunk porcukorral és a kész roládot beleforgatjuk.