Tarte recept - aranygaluska

Ismerkedj meg a tarte desszertekkel, mely szintén siker lesz a vendégeid körében!

Varga Zsófia | 2020. 11. 18.
Mennyiség: adag Elkészítési idő: perc

Ismerkedj meg a tarte desszertekkel, mely szintén siker lesz a vendégeid körében! A könnyed kosárkákba töltött ínycsiklandozó krémek és a frappáns csokoládéformás-gyümölcsös díszítés mindenkit rabul ejtenek.

Összetevők

Tarte tészta

120 gr vaj 2 gr só 90 gr porcukor 30 gr mandulaliszt 50 gr tojás 235 gr liszt

 

Pierre Hermé cukrászkrém

350 gr tej vanília 30 gr kukoricakeményítő 4 tojássárga 80 gr cukor 35 gr vaj

 

Diós crumble

50 gr liszt 40 gr vaj 30 gr cukor 20 gr karamellizált dió

 

Diós frangipane

100 gr mandulaliszt 50 gr cukor 100 gr vaj 1 tojás 40 gr darált dió 2 tojássárga 50 gr cukor 8 gr rétesliszt 3 tk. kukoricakeményítő 200 ml tej vanília

Elkészítés

Tarte

Egy edényben kikeverjük a puha vajat, a porcukrot, a mandulalisztet és a két tojást. Majd hozzászitáljuk a kevesebb lisztet. Ha összeállt a tészta, hozzászitáljuk a maradék lisztet. Simára gyúrjuk a tésztát. Majd befóliázva hűtőbe rakjuk egy 3-4 órára, de ha tehetjük egy éjszakára.


Pierre hermé cukrászkrém

Egy kis edényben kikeverjük a tojássárgáját a kukoricakeményítővel és porcukorral. Hozzáöntjük apránként a felforrósított vaníliás tejet a krémhez. Majd visszatesszük tűzhelyre és addig főzzük, míg sűrű krémet nem kapunk. Átpasszírozzuk egy szitán a főzött krémet. Habverővel felverjük a krémet, majd hozzáadjuk a vajat is. Lefóliázzuk és berakjuk a hűtőbe.


Frangipane

Egy edényben kikeverjük a tojást, a kukoricakeményítőt, a réteslisztet és a porcukrot, majd hozzáöntjük a felforralt tejet Ezután visszatesszük a tűzhelyre a krémet és besűrítjük Robotgéppel összekeverjük a mandulalisztet, a tojást, a vajat és a porcukrot, majd hozzákeverjük az előzőleg elkészített főzött krémet A diót leöntjük karamellel, majd ledaráljuk. a tésztához keverjük a darált diót.


Crumble

Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáöntjük a cukrot és a grillázsos diót. Szétszorjuk a morzsát egy tepsin, majd sütőbe rakjuk, 180 fokon 10 percig sütjük ,majd kicsit átforgatjuk a morzsát és tovább sütjük még 5 percig.


Összeállítás

Kivesszük a hűtőből a tarte tésztát, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd visszarakjuk dermedni a tésztát. Ha megdermedt kivesszük és kör formákat szaggatunk belőle és a tarte karikákba helyezzük őket. Az oldalához csíkokat vágunk és beillesztjük a tarte karikákba, betesszük a formákat a mélyhűtőbe. Amikor kicsit megfagytak, levágjuk a felesleget. Megszúrkáljuk a tésztákat, hogy sütés közben távozhasson a levegő. Megtöltjük a karikákat a frangipán tésztával majd betesszük a sütőbe 170 fokra, 20 percre.