Kókuszos-gyömbéres apácafánk

Egy nem hétköznapi fánk recept azoknak, akik valami különlegesebbre vágynak. Az égetett tésztát a lágy krém koronázza meg, mely fantasztikus desszertté varázsolja az apácafánkot.

Égetett tészta:

  • 170 ml tej
  • 70 g vaj
  • 1,5 kk cukor
  • 0,5 kk só
  • 100 g liszt
  • 3 db tojás
  • 1 felvert tojás a lekenéshez

Cukrászkrém:

  • 200 ml tej
  • 200 ml kókusztej
  • 3 tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 20 g liszt
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 5 g friss gyömbér
  • 140 ml tejszín

Díszítés:

  • 100 g színtelen zselé
  • 100 g kókuszreszelék

Ha szeretnéd tudni, hogyan kell elkészíteni az apácafánkot, kattints ide!