Tematikus borkóstolók aPlaccon

Könnyed kikapcsolódásra vágysz a barátaid és néhány finom bor társaságában? Tematikus borkóstolóink kiváló alkalmat biztosítanak erre. Szakadj ki pár órára a hétköznapokból, és ismerd meg a borok készítésének és kóstolásának izgalmas, már-már misztikus világát. Borkóstolóinkon mindig más tematika szerint csoportosítjuk a bemutatandó tételeket, amelyeket nemcsak megízlelhetsz, hanem megismerheted azok és készítőjük történetét is. 

Egy kis ízelítő az egyalkalmas kurzusból:

  • Rövid bortörténelem
  • A borok készítése és csoportosítása
  • Jelenlegi bortrendek
  • A borkóstolás helyes technikája
  • Néhány fontos szakkifejezés
  • A borok ételekkel való párosítása
  • Hat különböző, de mégis egy tematikába tartozó bor kóstolása és szakszerű elemzése. 

Bor és szakralitás című kurzusunkon olyan termőhelyekről származó borokat kóstolunk, ahol egykor vagy akár még ma is, szerzetesek éltek, és foglalkoztak szőlőműveléssel, borkészítéssel. A kóstolandó tételek elemzése mellett természetesen szó esik a bor ötezer éves történetéről, az egyes kultúrákban betöltött szerepéről, misztikumáról, és a minél természetközelibb borkészítésről. A közeli Szent Márton napra való tekintettel természetesen újbort is kóstolunk majd.

Ízelítő a 6 soros kóstolóból:

  • St. Martinus 2024 - a Pannonhalmi Apátsági Pincészet újbora, fehér házasítás, 12,3 alk. (Pannonhalmi)
  • Vesprim Infula Blanc 2023 - A Veszprémi Érseki Pincészet misebora, fehér házasítás, 13 alk. (Balatonmelléki)
  • Baráth Borműhely Juhfark 2021 - Fehér fajtabor, 14 alk. (Somló)

Az ár tartalmazza:

  • borokat, rágcsát, sajtokat
  • kávé, tea, szörp fogyasztását

A jelentkezéshez online foglalás szükséges, amit a honlapunkon keresztül megtehetsz az eseménynél.
A kurzust csak 3 fő felett tartjuk meg!
Várunk szeretettel!

időtartam 3 óra
létszám 14 fő
korhatár 18 év
Dátum 2024. 11. 22. 17:00
Wurmbrandt András
Wurmbrandt András

Wurmbrandt András Újságíróként kezdett el foglalkozni a borok világával, majd elvégezte a Soós István Borászati Technikum felnőttképzését. Éveken át írt és szerkesztett borkészítéssel, fogyasztási trendekkel, illetve pincészetekkel kapcsolatos cikkeket, rovatokat, de készített borleírásokat is borászatok megbízásából. Nemrég tért haza Burgenlandból, ahol egy nagy borászatban dolgozott, idén nyáron pedig második helyezést ért el a WebWineWriting borszakíró-versenyen.

További kurzusok

13 000 Ft
adóval együtt Áfa (27.00 %)
Készlet ellenőrzése...